Психология for dummies

Автор: Адам Кеш

Страници: 360

Издателство: Алекс Софт

Превод: Виолета Петрова

Психология, която тук е доста сериозно разгледана. Или поне по-сериозно, отколкото се предполагаше. Въпреки че някои от шегите на автора, пускани тук и там, не стояха на място, поне според Петка, си е заслужавал трудът. Макар и не достатъчно изчерпателна, „Психология for dummies“ далеч не е само за плашила, а е нужно поне малко познаване на материала, за да се разберат някои неща.

Психологът е американец – явно преводът е от английски, но преводачът и редакторите му получават по една съвсем заслужена двойка по български език. Съвсем сериозно, това е най-неграмотно написаната на български език книга, която някога е попадала в ръцете на Петка. Никакви познания за пълен/непълен член и употребата му, както и някои пунктуационни и правописни пропуски, които са просто непростими за такава книга.

Количеството грешки е средно по 2-3 на страница, а тук говорим за 360 страници. Нещо, което би довело до пълно изприщване на всеки алергичен към граматичните грешки, както Петка. Срамота просто.

Та, психология като психология. Не от тия дето ти внушават какво божество си и как можеш всичко и всички те обичат и не трябва да отстъпваш в автобуса на никого и т.н.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s