Кюфтенца със сос

Продукти:

500 гр. мляно телешко месо

50 мл. прясно мляко

500 гр. кисело мляко

1 филия хляб

3 яйца

60 мл олио

1-2 лъжици масло

брашънце

магданоз

червен пипер

черен пипер по желание

сол

 

Приготовление:

1. Омесете месото с накиснатия и изстискан от млякото хляб, яйцето, 2 с.л. олио, магданоз, черен пипер по желание, 2-3 лъжици вода.

2. Направете от омесената кайма малки топчета като орех, оваляйте ги в брашно и ги оставете да почиват 30 мин.

3. Възварете 1 л вода с 3 с.л. олио и сол на вкус и пуснете едно по едно кръглите кюфтенца.

4. Оставете ги да се варят на тих огън ок. 1 час.

5. Отделно разбийте киселото мляко с 2 жълтъка и започнете да прибавяте на тънка струйка бульона, в който кюфтенцата са врели, като не преставате да бъркате сместа, докато се получи гладък плътен сос.

6. Наредете кюфтенцата в голяма чиния, предварително добре затоплена, залейте ги със соса, а отгоре и със сгорещеното и оцветено с червен пипер масло. Поръсете по желание и с черен пипер.

 

В момента, в който решите,че кюфтенцата ще се разпаднат във водата докато ги варите и всичко ще отиде на кино, ще останете приятно изненадани. Ако спазите всичко 1:1 ще бъдете много доволни. Тези кюфтенца ми напомнят на ученическия стол. Ммммм

Advertisements

3 thoughts on “Кюфтенца със сос

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s