1. Мъркането на котката в скута ви.

Спокойствие, сигурност, любов. Щастливото съзнаване, че всичко е наред. Такова настроение може да създаде само домашната котка, застанала някъде близо до вас. Легнала, дремеща, седнала или миеща се на леглото. Да имаш в дома си това разкошно животно е едно от най-големите и евтини щастия, които можем да си позволим в днешно време. Когато човек обича котки няма оправдания от сорта на „иска много грижи“, „нямам пари“ или „нямам място“ или „ще мирише“.

Котката, за разлика от кучето, е по-самостоятелно животно, не изисква постоянно внимание и глезене, нито пък разхождане на вън три пъти на ден.

Харченето на пари за котка се свежда до купуване на котешка храна (освен ако не я храните с домашна) и котешка тоалетна. Не е нужно да взимате от най-скъпите храни, това е въпрос на финансови възможности, по-евтините не са отровни.

Трябва да живеете в жилище под 20 квадрата, за да е уважително оправданието ви, че нямате място.  Ние бяхме двама души на 25 кв.м. и гледахме две котки, които тогава бяха по-щастливи, отколкото когато се преместихме в по-голямо жилище.

И да, ще мирише, ако не й чистиш тоалетната сутрин и вечер, както ще мирише ако не си дърпаш водата в своята тоалетна, какво толкова?

Ясно е, че когато човек не иска нещо, от 9 кладенеца вода ще докара само и само да докаже, че не че не го иска, а просто не може.

 

И ако все пак не можете да гледате котка, за да й се радвате и тя на вас, но наистина искате, има друг начин да изпълните тази първа стъпка и доброто настроение.

Намерете приятели, които имат котка. Ходете им на гости. Сприятелете се с котката им и й се порадвайте. Достатъчно е веднъж да ви легне в скута, да я галите и тя да ви мърка, значи сте направили първата стъпка.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s