2. Спяща котка.

Има нещо вълшебно в спящия човек. В съня си той изглежда някак си добър, невинен. Няма по-красива и мила гледка от спящо бебе, нали? Както и в спящия любим/спящата любима до теб. В студентските си години имах едни съквартирантки, с които просто се ненавиждахме. Всяка вечер те ми правеха мръсни номера, а аз само се заканвах наум как ще им го върна на другата сутрин. Но когато ставах преди тях и в тишината на стаята гледах спокойния им сън, сърце не ми даваше да им го върна.

Щом сте направили първата стъпка, значи в списъка ви с приятели вече има и четириного. Насладете се някой път на сладкия следобеден сън на котката. Най-често тя е свита на кравайче в някое скрито място, в меките възглавници на леглото, сред купчина дрехи или в ъгъла на дивана. Затворила е очи и не е тук. Може да помръдне с мустачки и уше. В един момент лапите й ще затрепкат бързо в съня й, но вие не я будете. Това е красотата на щастливата душица, която ще предаде сладкото чувство за ненарушимо спокойствие и на вас. Не бързайте, отделете колкото можете повече време на този миг.

Котките не са по-егоистични, лукави и отмъстителни от кучето, или от човека. Напротив, те са добри и безкрайно благодарни за всеки малък жест на внимание, който им отдадете. Просто трябва да си отворите очите и да го видите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s